Isostar Challenge Week 8

Posted by Peter on zaterdag jun 22, 2013 Under Isostar Challenge

Vandaag de 1000 kilometer grens overschreden, juij 🙂

Deze week had ik het nochtans lastig om de trainingen in te plannen, enkel op dinsdag had ik tijd om na het werk nog een rondje te fietsen, met als gevolg dat ik andere 2 trainingen op zaterdag moest afwerken (één ’s morgens en één ’s namiddags dan maar dacht ik… :))

Heuvel


Dinsdag staat er een heuveltraining op het programma, terug naar de Kampel rijden dus. De bedoeling is om 6 beklimmingen van 2 minuten te doen. Aangezien ik op de beklimming langs de langste kant slechts anderhalve minuut doe, doe ik terug maar het dubbel aantal beklimmingen. De afdaling gebruik ik om te bekomen en bol ik gewoon rustig naar beneden.

Na de Kampel-beklimmingen doe ik nog een plaatselijk rondje bij op hoog tempo, het gaat heel vlotjes, moyenne van 28.5k/u over nochtans heuvelachtig parcours…

Souplesse training


Zaterdag ochtend na een korte opwarming 5 blokjes zo snel mogelijk de trappers ronddraaien. Op een klein verzetje dus en draaien gelijk een zot op de pedalen, doordat ik zonder klikpedalen fiets vlieg ik zelfs af en toe van m’n pedalen. Al bij al toch blij dat ik een moyenne van 115 rpm haalde in de blokjes. 🙂

LSD


Laatste training is een duurtraining, ik heb een beetje een hekel gekregen om dit type training op de gewone baan te doen (wegens nogal saai), dus ik kies er maar voor om de “rode lus” van het mountainbikeparcours af te werken. De afwisseling in het terrein en de mooie omliggende natuur bieden dan meer dan genoeg afwisseling. 🙂

Met deze training overschrijd ik de 1000 kilometer grens. M’n jaartotaal staat nu op 1027 kilometer. 🙂

Conclusie


Een weektotaal van 4u44′, slechts een half uur meer dan voorzien. 🙂
Deze week me dus redelijk aan het schema gehouden qua duurtijd (vorige week had ik nog een weektotaal van 7u32′! :))

2 Responses to “Isostar Challenge Week 8”

  1. kaat Says:

    Iemand heeft hier grote ambities ! (en nee, ik ben het niet !) 🙂

  2. Peter Says:

    🙂

Leave a Reply