Isostar Challenge Week 6 & 7

Posted by Peter on zaterdag jun 15, 2013 Under Isostar Challenge

Doordat ik momenteel niet aan het lopen ben, voel ik dat ik veel energie over heb, waar ik anders soms moet zwoegen bij de krachttrainingen om de pedalen rond te krijgen, ging het deze 2 weken heel vlotjes.

De trainingschema’s van week 6 en week 7 bieden weinig verassingen: het omvat telkens 1 tempo-training, 1 kracht-training en 1 duurtraining, enkel het aantal herhalingen en de duurtijd varieert.

Week 6

  • Kracht: 5×3′ a 60 tpm
  • Tempo: 30′ inrijden – 30′ tempoblok – 30′ uitrijden
  • Duurtraining: In plaats van de duurtraining van 90′ te rijden tijdens de week opteer ik er voor om de zaterdag de Olympia vtt-tour in Sijsele te rijden. Ik maak de fout om met m’n slicks te rijden en moet daardoor steeds wandelen als er een strook met los zand is want ik zak er helemaal in weg. Gelukkig zijn de zandstroken beperkt en beĆ«indig ik de tour van 61.92 kilometer in 3 uur 4 minuten. Nog niet echt moe als ik thuiskom maar ik besluit het toch maar voor bekeken te houden. šŸ™‚

Totaal trainingsvolume deze week: 133k in 6 uur 6 minuten

Week 7

  • Kracht: 6×3′ a 60 tpm
  • Tempo: 2 x 15′ tempoblok – de 30′ opwarming samen met m’n Pa gereden op vrijdagavond, zo had hij ook beweging en was voor mij de opwarming niet saai.
  • Duurtraining: In plaats van de duurtraining van 2u30′ te rijden opteer ik terug voor een vtt-tocht te rijden, in Zomergem deze keer. Deze keer waag ik me er niet meer aan met m’n slicks en ik monteer terug m’n dikkere “echte” mountainbike wielen. De grootste tocht die ze aanbieden in Zomergem is 55 kilometer, maar door van thuis te vertrekken en hier en daar wat extra rond te rijden maak ik er 102 kilometer van goed voor 4 uur en 25 minuten beweging. Was een mooie tocht door de natuur over goed berijdbare veldwegen, heb er van genoten šŸ™‚

Totaal trainingsvolume deze week: 174k in 7 uur 32 minuten

Leave a Reply