Isostar Challenge Week 5

Posted by Peter on vrijdag mei 31, 2013 Under Isostar Challenge

Deze week de trainingen in omgekeerde volgorde gedaan dan wat aangegeven stond in het schema…

Training 1: LSD 120 minuten

w5t1

Woensdagochtend vroeg opgestaan en met de fiets naar het werk gereden. Het ging heel vlot. Na 30 kilometer gereden te hebben kwam er ter hoogte van Lovendegem een koersfiets die me bijhaalde. Niet kunnen laten om m’n karretje aan te haken en de snelheden gingen meteen een stuk boven de 30k/u. De coureur gaf er niet echt om dat ik in z’n wiel zat, maar uit eerlijke schaamte heb ik toch ook maar een 3-tal kilometer kop gedaan. De overige 10 kilometer zat ik wel in het wiel… 🙂

Mede door het snelle stuk samen met de coureur was ik 10 minuutjes te snel op het werk, om aan 2 uur training te komen dan nog maar een eindje op en neer gereden… 🙂

’s middags chinees besteld om weer op krachten te komen en de kip curry met rijst heeft ferm gesmaakt 🙂

krachten op doen 's middags

krachten op doen ’s middags

Training 2: Tempo 3 x 10 minuten

Ik denk dat moest Paul Van Den Bosch van Energy Lab me bezig zou zien dat hij me serieus onder m’n radijzen zou geven, maar ja, ik moet wel terug naar huis ook natuurlijk, dus na de dagtaak maar begonnen aan de 2e training van de dag…

Eerst rustig gefietst tot ik buiten het centrum van Gent was en toen de Garmin op de 2e training geprogrammeerd, een krachttraining zou nu een beetje te veel van het goede zijn, dus ik kies maar voor de tempo-training.

w5t2

Tijdens het 2e tempo-blok haalt er me terug een coureur bij, ik volg eerst mee z’n tempo maar vind het op een bepaald moment toch te traag gaan en neem maar terug de kop. Ik moet nog een 6-tal minuten fietsen in dit tempo-blok en tot m’n verbazing heb ik de coureur blijkbaar los-gefietst want als ik op het einde van het tempo-blok achterom kijk zit de coureur een 200-tal meter achterop…

Training 3: Kracht – 8 x 2 minuten à 60 tpm

w5t3

Vrijdagavond serieus gestrest van in de file te staan toch nog maar m’n fiets uitgehaald en het heeft deugd gedaan, nadien weer een fris hoofd…

De kracht-blokken in het doorgaan zijn serieus wind-op en het is echt stampen om het grootste verzet hier rond te krijgen, in het terugkeren is het een stuk makkelijker trappen.

Conclusie

De mei-maand is een heel intensieve sport-maand geworden:

  • 278 kilometer gelopen in 22.5u  (in 17 loopdagen)
  • 404 kilometer gefietst in 17u (in 12 fietsdagen)
  • 1.5 kilometer gezwommen in 39′

…samen goed voor 40 uur sport dus! (vorige maand was dit ‘maar’ 28 uur)

Leave a Reply