Isostar Challenge Week 4

Posted by Peter on vrijdag mei 24, 2013 Under Isostar Challenge

Training 1: Souplesse

w4training1

Het is een rustige training om deze week te starten (ideaal want ik voel het nog wel dat ik 100 kilometer heb gelopen dit weekend). Afwisselend moet er een minuutje een tempo-versnelling gereden worden en dan weer los, maar de nadruk ligt op souplesse, ook in de tempo-blokken.

Soepel ronddraaien dus en in de tempo-blokjes een klein tandje groter schakelen.

Het is wel hard aan het regenen geweest en alhoewel deze training maar een half uurtje duurt zie ik er proper uit na het fietsen. M’n mountainbike heeft immers geen spatborden… (Ook ben ik nadien langer bezig met m’n fiets te kuisen dan dat ik bezig geweest ben met fietsen, maar allee…)

Training 2: Extensieve duurtraining (LSD)

w4training2

75 minuten rustige duurtraining vandaag. Heb ’t gevoel dat m’n achterband aan ’t lossen is en aangezien ik vandaag alleen thuis ben durf ik niet te ver uit de buurt rijden, ik maak er dus maar plaatselijke rondjes rijden van een 5-tal kilometer van zodanig dat ik desnoods ook naar huis kan wandelen. Het valt me mentaal zwaar om constant hetzelfde kleine rondje te fietsen (en het was uiteindelijk niet nodig geweest want m’n band heeft zich mooi koest gehouden)…

Training 3: Heuvels

watertoren op de kampel

De derde training van de week is een heuveltraining, het is de bedoeling om vandaag 2 minuten te klimmen en daarna 8 minuten los te fietsen (en dit 5 maal).

Een probleem… want het meetjesland is zo vlak als een biljartlaken…

Over (tegen)wind beschikken we hier meer dan genoeg, maar de bergen liggen hier niet dik gezaaid…

Ik zou natuurlijk kunnen een paar keer kunnen een brug oprijden maar op een paar seconden sta je daar op, dus ik besluit maar om naar de Kampel te rijden die op een 10-tal kilometer van m’n deur ligt. De Kampel is de trots van Maldegem, in de volksmond wordt hij hier de Poggio van Kleit of de Maldegemse Mont Ventoux genoemd. Het hoogste punt van de Kampel ligt op 26 meter boven de zeespiegel.

Ik besluit de Kampel op te rijden langs de langste kant. Over één beklimming doe ik iets meer dan een minuut en 15 seconden, boven gekomen op de kampel keer ik m’n fiets en daal rustig terug af.

Aangezien ik geen 2 minuten doe over de beklimming zoals voorgeschreven stond in het schema, besluit ik om de beklimming dan maar 10 maal te doen ipv 5 maal (en de pauzes houd ik wel een stuk korter dan 8 minuten aangezien ik straks nog een half uur terug moet).

Heb ten volle genoten van deze training, steeds soepel naar boven geklommen en gerecupereerd in een rustige afdaling. De mensen die daar op de top van de heuvel onder de watertoren zaten te rusten keken me wel raar aan toen ik me daar telkens opnieuw draaide… 🙂

w4training3

Conclusie

fietskilometers

Het fietsschema werpt z’n vruchten af, de fietskilometers zijn in stijgende lijn 🙂

Leave a Reply