Isostar Challenge Week 2

Posted by Peter on zaterdag mei 11, 2013 Under Isostar Challenge

De 2e week van de Isostar Challenge werd ingezet met een nieuw schema

Training 1: Tempo – 15 minuten


w2training1

Normaalgezien was dit de laatste training van de week, maar ik voelde me te moe vandaag om een krachttraining te doen (Dwars door Brugge zit blijkbaar nog in de benen) en switch dus maar de 1e en de 3e training deze week.

Bij de tempotraining draaien de trappers vlotjes rond en naarmate de training vordert gaat het beter en beter, op het einde van de training ben ik weer een 3-tal minuten te vroeg terug, wat we oplossen met een blokje extra rond de verkaveling…

Training 2: 60 minuten duurtraining


w2training2

Een rustige training vandaag, fietsen op een aangenaam verzet, aan niets proberen denken en genieten van het steeds warmer wordende weer. Het uurtje is dan ook zo voorbij…

Training 3: Kracht – 2 minuten a 60 tpm


w2training3

De loopwedstrijd van gisteren waar ik zowaar eerste werd zit nog een beetje in de benen, maar voel me toch redelijk fris, ik denk dat de krachttraining wel zal lukken vandaag. Ik ben vroeg wakker en de vriendin ligt nog in dromenland en maak er dan maar een vroege ochtendsessie van…

Het is één blokje a 60 tpm meer dan vorige week dat we moeten doen vandaag, toen moesten we er 5 afhaspelen, deze week zijn het 6 blokjes van 2 minuten.

De wind blaast tamelijk hard en in tegenstelling tot vorige week zijn 60 tpm meer dan genoeg vandaag, want met de ketting op het grootste verzet slaag ik er vandaag maar net in om boven het gevraagde toerental uit te komen…

Conclusie van deze week


het valt me eigenlijk geweldig mee hoe afwisselend de fietstrainingen zijn doordat het interval-principe bij zowel tempo als kracht-trainingen worden toegepast. Ik ga nog altijd liever lopen dan dat ik fiets, maar het fietsen is zeker niet onaangenaam. 🙂

2 Responses to “Isostar Challenge Week 2”

  1. kaat Says:

    Gebruik je de cadansmeter van Garmin ? Ik heb die van mij nog altijd niet geïnstalleerd. (Foei, 2 jaar geleden cadeau gekregen !)

  2. Peter Says:

    ja gebruik cadens-meter van de Garmin om de omwentelingen per minuut op te nemen. Niet zo moeilijk om te installeren: magneetje op je trapas, magneetje op een spaak en de cadens meter zelf monteren op het frame zodanig dat beide magneetjes passeren ter hoogte van de cadens meter.

Leave a Reply